Damesdispuut Feminae Vitae is opgericht op 20 januari 2004. We zijn ontstaan uit een gezelschap van tien, van het leven genietende vrouwen, die hun vriendschap voor eeuwig hebben bezegeld in de vorm van een dispuut. Sindsdien is Damesdispuut Feminae Vitae hét gezelligste Damesdispuut van k.s.v. Gremio Unio: de studentenvereniging van de HAS Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch.

Feminae Vitae betekent ”Vrouwen van het leven!” Wij zijn vrouwen die vol op van het leven en onze studententijd genieten en vormen een gezellige, grote vriendinnengroep met veel verschillende karakters. We vinden het erg leuk om samen dingen te ondernemen. Zo borrelen we elke donderdagavond in onze mooie stamkroeg “De Lalalaa”. Daarnaast zijn wij met zijn allen vaak te vinden in de Sociëteit van onze vereniging: Sociëteit ’t Swijnshooft. We zijn graag op pad en organiseren naast elke week een borrel ook meerdere weekendjes weg, gaan graag naar toernooien/festivals en zijn te vinden op externe feesten en activiteiten. We ondernemen graag activiteiten met onze medemens en zijn daarom zeker niet beroerd om van ieder moment een feestje te maken!

Damesdispuut Feminae Vitae is meer dan alleen maar gezelligheid en activiteiten organiseren voor onszelf. We zijn erg actief betrokken bij het organiseren van activiteiten binnen de vereniging. De leden van Damesdispuut Feminae Vitae zitten in verschillende commissies en zetten zich actief in als bijvoorbeeld voorzitter of penningmeester van een commissie. Al vele jaren op rij hebben de dames van Feminae Vitae een functie beoefend in het Hoofdbestuur van k.s.v. Gremio Unio. We vinden het belangrijk om de contacten met onze medemensen goed te onderhouden. Dit doen wij door actief deel te nemen aan activiteiten die worden georganiseerd door commissies, (externe) disputen, jaarclubs en subclubs.

Ons Logo is de Venus, de Romeinse godin van de liefde.
Close
Go top